Har familjens barn växt och fått behov av eget utrymme? Du kan välja att värdera din bostad – kanske har värdet gått upp så mycket att det är möjligt att sälja och flytta till något större.

Varför dinosaurier är viktiga

Kanske är det inte just dinosaurier som är det viktiga egentligen, utan mer att ditt barns intresse har betydelse. Är intresset just dinosaurier blir ju också dinosaurier det som är viktigt. De behöver få plats, både i era bokhyllor och skåp, och i den tid ni delar med varandra. Ni måste kanske lära er exakt allt som finns att veta om dinosaurier! Det blir ett sätt att stärka både relationen och barnets egen utveckling, så allt som rör dinosaurier är faktiskt viktigt. Och ibland är det lättare att göra plats för det som är viktigt i en ny bostad där det rent konkret finns mer plats. Att värdera din bostad professionellt kan vara det första steget för att se om det är en möjlighet.

Är det bra att sälja nu?

Just nu verkar bostäder bli sålda väldigt snabbt, så om du väljer att värdera din bostad och sen lägga ut den till försäljning finns det stor chans att någon nappar på erbjudandet. Bostadspriserna är också väldigt höga i nuläget, men om de kommer gå upp ännu mer eller om det kommer vända är svårt att veta även om det finns spekulationer om hur det kommer bli. Det är därför svårt att avgöra om det är en god idé att sälja. Du vill ju såklart sälja när du kan få ut ett högt pris, kanske ännu högre än det du fått när du valde att värdera din bostad. Att bostäder blir sålda snabbt tyder också på att det finns en konkurrens om bostäderna, vilket kan göra att priset går upp. Samtidigt finns ju nackdelen att en ny bostad också kan vara dyr just nu. Kanske finns det aldrig något läge när det är perfekt att både sälja och köpa. Istället kan du fråga dig hur det ser ut för dig och dina barn. Behöver ni ett nytt boende nu, eller är det bättre att vänta?

Andra skäl att värdera din bostad

Känner du dig osäker inför beslutet kring att sälja eller inte kan du värdera din bostad och sen fundera vidare. Du kan också ha nytta av att värdera din bostad även om du inte säljer. En ny värdering kan göra att det är möjligt att få lägre amorteringar. På det sättet kan du få mer pengar över varje månad – pengar som till exempel kan användas för en resa i dinosauriernas fotspår. Får du mer pengar att röra dig med kan det också vara något som gör att ni får mer utrymme för dinosaurier och andra viktiga saker.